ACTUEEL

Directeur Jan de Vries stapt per direct op bij ActiZ

ActiZ en directeur Jan de Vries hebben "in goed onderling overleg" besloten om afscheid van elkaar te nemen. De brancheorganisatie en de directeur kwamen de afgelopen weken tot de conclusie dat de inzichten en werkwijze te veel van elkaar verschillen.

Jan de Vries legt zijn werkzaamheden per direct neer. De brancheorganisatie en hijzelf vonden afscheid nemen de beste optie, volgens een verklaring van ActiZ op de website. Waarover zij precies van mening verschilden met elkaar, staat niet in de verklaring. Gevraagd om een reactie laat ActiZ weten geen verdere mededelingen te willen doen over de aard van de verschillen.

In de verklaring op de site dankt het bestuur van ActiZ Jan de Vries voor zijn inzet en kondigt aan op korte termijn een interim-directeur aan te willen stellen. Verder beraadt het bestuur zich op de invulling van het directeurschap van ActiZ.

De Vries was sinds 1 januari jongstleden werkzaam bij ActiZ. Toen bekend werd dat hij was aangesteld als directeur was ActiZ-voorzitter Guus van Montfort vol lof over hem: "Jan de Vries is een sterke bestuurder met een groot netwerk en een grote passie voor de zorg." De Vries was voordat hij bij ActiZ aan de slag ging, vijf jaar lang directeur van MEE Nederland. Daarvoor is hij onder meer acht jaar lang Tweede Kamerlid voor het CDA geweest.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hans Buijing

15 oktober 2016

Jammer. Ik kijk terug op een prettige samenwerking met Jan. Ik wens hem veel succes bij zijn volgende uitdaging.

Top