ACTUEEL

Deskundigen onderzoeken toekomst Helders ziekenhuis

Een onafhankelijke commissie buigt zich over het toekomstige profiel van het ziekenhuis in Den Helder, onderdeel van Noordwest Ziekenhuisgroep. De commissie moet een “onderbouwd, duidelijk en zwaarwegend advies” uitbrengen over de toekomstige zorg op de locatie Den Helder.

Hoewel het een integrale beoordeling betreft zal de commissie bijzondere aandacht besteden aan de acute zorg. In de kop van Noord-Holland leeft al geruime de vrees dat het Helderse ziekenhuis wordt uitgekleed door het verdwijnen van functies als klinische cardiologie en acute geboortezorg.

Voorlopig is de officiële leidraad voor de koers van Noordwest een locatieprofiel uit 2014, dat uitgaat van een kleiner Gemini Ziekenhuis met behoud van een afdeling spoedeisende hulp, Intensive Care, diagnostische faciliteiten en acute geboortezorg. Het werk van de onafhankelijke commissie moet volgens Noordwest gezien worden als een aanvulling op de interne evaluatie van het locatieprofiel.

De commissie is deze maand gestart met haar onderzoek en bestaat uit bestuursadviseur Hein Abeln, oud-ziekenhuisbestuurder Pieter Vierhout en cardioloog Martin Jan Schalij. Het onafhankelijke onderzoek neemt enkele maanden in beslag. Na de onderzoeksfase volgt het formele besluitvormingstraject inclusief betrokkenheid medezeggenschap. Voor de evaluatie van het locatieprofiel Den Helder is daarnaast een Stuurgroep ingesteld onder voorzitterschap van Noordwest-bestuurder Floor Haak.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top