ACTUEEL

Negen ton subsidie voor project samen beslissen

Het Zorginstituut Nederland (ZIN) heeft een subsidie van bijna 9 ton toegekend voor het project Beslist Samen! De subsidie is bedoeld voor de ontwikkeling van instrumenten zoals keuzehulpen en consultkaarten.

Voor tien ziekenhuizen en twee umc’s komt hiermee financiering en ondersteuning beschikbaar om 'samen beslissen' toe te passen. De kennis die zo wordt ontwikkeld wordt vervolgens sectorbreed verspreid.

Het project is een initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland, Federatie Medisch Specialisten, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ), Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra, Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen, Zilveren Kruis en CZ groep.

Het project zal op 1 maart 2017 van start gaan en sluit aan op de landelijke campagne 'Betere zorg begint met een goed gesprek'. Ziekenhuizen worden rechtstreeks geïnformeerd over de wijze waarop zij hun belangstelling kenbaar kunnen maken om deel te nemen aan het project.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top