ACTUEEL

Oogziekenhuis Zonnestraal behaalt JCI-keurmerk

Oogziekenhuis Zonnestraal heeft als eerste oogziekenhuis in Nederland het internationale keurmerk voor kwaliteit en patiëntveiligheid van de Joint Commission International (JCI) behaald. Het ziekenhuis heeft in één keer het Gold Seal of Approval toegekend gekregen en schaart zich daarmee -naar eigen zeggen- onder de “meest toonaangevende zorgorganisaties in de wereld”.

De erkenning motiveert en inspireert ons om onze missie “Mensen zien. Mensen laten zien” elke dag opnieuw waar te maken voor al onze patiënten”, reageert bestuurder Mirjam van der Linden. “Op de negen locaties van Oogziekenhuis Zonnestraal wordt hard gewerkt om onze patiënten de beste oogzorg te verlenen. Onze toegewijde medewerkers zijn dan ook heel blij en trots dat we voldoen aan de strenge eisen van JCI.”

Een team van JCI-auditoren bracht in de week van 16 tot en met 21 januari bezoeken aan alle afdelingen op de negen locaties van Oogziekenhuis Zonnestraal. Tijdens de audit werd het ziekenhuis getoetst op 600 elementen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Daarbij kwamen onder meer medicatieveiligheid, voorlichting aan patiënten, beperking van het risico van infecties en correcte identificatie van patiënten aan bod. Ook zaken als onderhoud van (medische) apparatuur, inrichting en beheer van de gebouwen en de kwalificaties van de zorgprofessionals zijn beoordeeld. 

Wereldwijd haalt minder dan 5 procent van alle ziekenhuizen het JCI-keurmerk in één keer. Voor Oogziekenhuis Zonnestraal is de directe toekenning van dit keurmerk dan ook een bevestiging dat de kwaliteit van de zorg van het allerhoogste niveau is. Oogziekenhuis Zonnestraal is het eerste Nederlandse oogziekenhuis met het JCI keurmerk. Naast Oogziekenhuis Zonnestraal zijn in Nederland ook de academische ziekenhuizen AMC en UMC Utrecht, de algemene ziekenhuizen Maasstad en Isala en de zorginstelling Rivas in het bezit van het JCI certificaat.

Oogziekenhuis Zonnestraal heeft locaties in Haarlem, Zaandam, Amsterdam, Hilversum, Lelystad, Amersfoort, Emmeloord, Hoogeveen en Doetinchem, en werkt onder meer samen met het AMC, ZMC en de MC Groep.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top