Finance

CNV is fel tegen Nationaal Zorgfonds

CNV Zorg & Welzijn wil de komende kabinetsperiode vertrouwen, rust en stabiliteit in de zorgsector. Om die reden vindt de vakbond het Nationaal Zorgfonds geen goed idee.

De veranderingen in het huidige stelsel zijn nog in volle gang en verdienen bijschaving. Het hoge tempo van alle veranderingen en de vele ontslagen hebben gezorgd voor onzekerheid, stelt CNV Zorg & Welzijn. "Nu moet juist geïnvesteerd worden in zorgmedewerkers, want door dreigende personeelstekorten is iedereen hard nodig."

De vakbond wil verder bouwen aan structureel goede zorg en niet met kortetermijnoplossingen komen "die voor onrust zorgen en beloften niet waarmaken". Opnieuw een grote verandering door een Nationaal Zorgfonds betekent nieuwe onzekerheid bij zorgmedewerkers en cliënten. "We moeten dat voorkomen, omdat het jaren gaat duren, veel geld kost en de kwaliteit van de zorg laat dalen." CNV Zorg & Welzijn is daarom fel tegenstander van het Nationaal Zorgfonds.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Bep Geurtsen

19 februari 2017

waarom wordt er niet aan gedacht dat het werken met ouderen veel beter te doen is voor de zorgverlener als zij een collega heeft, mogelijk solliciteren er dan ook meer zorgverleners omdat het werk dan "te doen" is.
Bep Geurtsen.

Top