Tech

MedEye breidt uit in Verenigd Koninkrijk en België

MedEye breidt met zijn medicatieveiligheidssysteem uit in het Verenigd Koninkrijk en in de langdurige zorg. Daartoe heeft het bedrijf nieuwe, lokale partners aangetrokken en een subsidie van de Europese Unie van 3 miljoen euro verkregen.

De MedEye is een apparaat waarmee het toedienen van medicijnen aan het bed van de patiënt extra wordt gecontroleerd. Het systeem is ontwikkeld door de Nederlands-IJslandse medical startup Mint Solutions.

In het Verenigd Koninkrijk zal het ziekenhuis Newcastle Upon Tyne Hospitals Foundation Trust dienen als een onderzoekscentrum. Het ziekenhuis werkt hierbij samen met een onderzoeksteam van de Universiteit van Durham om de impact van MedEye te meten.

In de langdurige zorg in België zal Pharmaforce de impact van MedEye meten in instellingen waar het farmaceutische dienstverlening aanbiedt. De resultaten worden gepubliceerd en gedeeld met de zorggemeenschap door de European Hospital and Healthcare Federation (HOPE).

In Nederland werd MedEye geïntroduceerd in het Deventer Ziekenhuis. Inmiddels werken ook het Westfriesgasthuis en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix met het systeem.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top