ACTUEEL

Huisartsen protesteren tegen plannen Havenziekenhuis

Oudere patiënten komen ernstig in de problemen als het Havenziekenhuis in Rotterdam wordt omgevormd tot een polikliniek, waarschuwen 120 huisartsen in een brandbrief aan ziekenhuiseigenaar Erasmus MC en zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Dit schrijft het Algemeen Dagblad.

Onlangs werd bekend dat het Havenziekenhuis wordt omgevormd tot een poliklinisch centrum. Dit is volgens het ziekenhuis nodig vanwege de financiële problemen. Om die reden wil het ziekenhuis fuseren met het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Maar volgens huisarts Hilde van Meer, medeopsteller van de brandbrief, willen patiënten in Rotterdam blijven.

Tienduizenden oudere patiënten zullen verder moeten reizen, verwachten de huisartsen. Bovendien raken kwetsbare ouderen hun houvast kwijt. Van Meer: "Ouderen raken vaak ontregeld als ze worden opgenomen en dan is het fijn dat ze in een vertrouwde omgeving zijn die daar oog voor heeft." Ook zijn de huisartsen bang dat de goede contacten met de specialisten in het Havenziekenhuis verdwijnen.

Wijkziekenhuis

De huisartsen willen om de tafel met de Rotterdamse zorgwethouder Hugo de Jonge en de zorgverzekeraar. Zilveren Kruis vindt dat er te veel ziekenhuisbedden in de regio zijn. Volgens Van Meer is daar geen sprake van en is het in de winter juist erg moeilijk om mensen opgenomen te krijgen. Ook zegt ze: "Ouderen moeten langer thuis wonen, wij moeten wijkgerichter werken en dan wordt het wijkziekenhuis weggehaald."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top