ACTUEEL

Chiel Bos gaat inkoopplatform dure medicijnen leiden

Chiel Bos gaat het Platform Inkoopkracht Dure Geneesmiddelen leiden. Als ‘kwartiermaker’ gaat hij het platform opzetten. Als het eenmaal staat, zal Bos er ook leiding aan gaan geven.

Dat maakt het ministerie van VWS bekend op 17 maart. Bos was eerder onder andere directeur Zorg van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), voorzitter van het College Perinatale Zorg en voorzitter van de Stuurgroep Aanpak Verspilling Genees- en Hulpmiddelen.

Onderhandelingen

Het Platform Inkoopkracht Dure Geneesmiddelen gaat zorgverzekeraars en ziekenhuizen bijstaan in de onderhandelingen met de farmaceutische industrie om de prijzen van dure geneesmiddelen naar beneden te krijgen. Ook medisch specialisten, apothekers en patiënten worden hier nauw bij betrokken.

Kennis

De inkoop van dure medicijnen ligt nu vaak bij ziekenhuizen en zorgverzekeraars afzonderlijk of in kleine samenwerkingsverbanden. Om de kosten te drukken en ze toegankelijker te maken voor alle patiënten moet un inkooppositie worden versterkt. Dat kan alleen door samen op te trekken. Het platform moet een centrale rol gaan spelen in gezamenlijke inkoop. Het gaat maakt ook kennis- en informatie-uitwisseling mogelijk maken, door bijeenkomsten en online.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top