ACTUEEL

Trump waarschuwt Republikeinse afgevaardigden over zorgwet

Het vervangen van 'Obamacare' door een ander zorgverzekeringssysteem is nog zeker geen gelopen race voor de Amerikaanse president Donald Trump. Om politici van zijn eigen Republikeinse Partij over de streep te trekken, had hij dinsdag een ontmoeting achter gesloten deuren met leden van het Huis van Afgevaardigden. De kern van zijn boodschap was dat Republikeinen die tegen stemmen "politieke problemen" zullen krijgen.

Daarmee bedoelde hij volgens diverse afgevaardigden dat ze met een tegenstem hun zetel op het spel zetten bij tussentijdse verkiezingen eind 2018. "We hebben een belofte gedaan. Als we ons daar niet aan houden, zal het heel moeilijk zijn om met de consequenties om te gaan", verwoordde voorzitter van het Huis Paul Ryan het later. Zelf heeft Trump niets bekendgemaakt over de bijeenkomst.

Het ontmantelen van de zorgverzekeringswet van zijn voorganger, die miljoenen Amerikanen aan een verzekering hielp, is een van Trumps verkiezingsbeloften. Maar volgens een inventarisatie van CNBC zijn momenteel 26 Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden tegen. Samen met de Democraten vormen zij een meerderheid. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top