ACTUEEL

Mediq bouwt nieuw distributiecentrum

Apothekersorganisatie en leverancier van medische hulpmiddelen Mediq is gestart met de nieuwbouw van een distributiecentrum in Bleiswijk. Het gebouw moet begin 2018 in gebruik gaan. Het vervangt dan de Mediq-distributiecentra in Didam, Moordrecht, Nieuwegein en Oud-Beijerland.

Dat maakt Mediq op 22 maart bekend. Het technologisch hoogwaardige distributiecentrum krijgt een oppervlak van ongeveer 20.000 vierkante meter. Dat biedt ruimte aan alle 20.000 producten voor ziekenhuizen, zorginstellingen, thuiszorg en eerstelijnspraktijken in et assortiment. De meeste orders verlopen straks geheel geautomatiseerd.

Medische pompen

Naast de magazijnen is er 1500 vierkante meter voor kantoren en voor speciale ruimtes voor stomapatiënten en het spoelen van medische pompen. Ook komen er werkplaatsen voor het onderhoud van medische apparatuur en ruimtes voor het ompakken van artikelen.

Duurzaam

Het distributiecentrum wordt gebouwd door WDP en VDR Bouwgroep, in nauwe samenwerking met KNAPP. Die is specialist in magazijnlogistiek. Het gebouw wordt extra duurzaam – volgens BREEAM-eisen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top