Finance

Druk op diabetes-medicijn Sanofi houdt aan

De Franse farmaceut Sanofi is somber gestemd over de opbrengsten van diabetes-medicijn Lantus. Sinds het octrooirecht op Lantus in 2015 verviel, lopen de verkopen van het middel al terug. Maar voor de rest van het jaar wordt een versnelling van de omzetdaling voorzien, zo waarschuwt het concern.

Lantus wordt ook in Nederland veel gebruikt als middel tegen diabetes. VGZ besloot vorig jaar om voor een deel van haar verzekerden een goedkoper middel te vergoeden.

Nieuwe producten zoals een medicijn dat helpt bij een ernstige vorm van eczeem en een middel tegen reumatoïde artritis moeten de teruglopende verkopen van Lantus gaan compenseren. Voor het eerste medicijn is onlangs Amerikaanse toestemming gegeven, voor het reumamiddel lopen nog onderzoeken.

Sanofi als geheel zag in het eerste kwartaal de omzet overigens wel flink aandikken, onder meer door een positieve bijdrage van overnames en desinvesteringen. De opbrengsten dikten met 11 procent aan tot bijna 8,7 miljard euro. Het resultaat bedroeg ruim 5,7 miljard euro. (ANP/ Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top