HRM

Kees Donkervoort vertrekt bij MCL

Kees Donkervoort neemt afscheid als directievoorzitter van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Hij start per 1 september 2017 als directeur Zorg bij KPN, waar hij leiding gaat geven aan alle activiteiten van het bedrijf op het gebied van zorg.

Dat maakte het ziekenhuis dinsdag bekend.

Donkervoort is sinds juli 2013 directievoorzitter van het MCL. Ook is hij bestuurslid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ) en docent bij de opleiding voor aankomend bestuurders SIOO.

De raad van commissarissen van het MCL spreekt zijn waardering uit over de positieve veranderingen die onder Donkervoorts leiding teweeg zijn gebracht. Marcel Wintels, voorzitter van de raad van commissarissen: "Misschien wel de belangrijkste verdienste van Kees is dat hij het MCL voor nu én voor de toekomst heeft gepositioneerd als topklinisch opleidingsziekenhuis met nadruk op zeer gespecialiseerde hoogcomplexe zorg, en daarnaast als ziekenhuis dat op het gebied van opleiding en wetenschap een belangrijke plaats heeft in het zorglandschap."

De raad van commissarissen gaat op korte termijn op zoek naar een opvolger voor Donkervoort.

donkervoort

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top