ACTUEEL

Notoire oplichter deed zich voor als arts

De politie heeft een 53-jarige man aangehouden die de afgelopen maanden in het noorden van Nederland fraude pleegde en mensen heeft opgelicht. Zo sliep hij in hotels en bed&breakfasts zonder daarvoor te betalen, tankte hij zonder te betalen en lichtte hij mensen op met verzonnen verhalen. Hij deed zich onder meer voor als arts.

De man zonder vaste woon- en verblijfplaats voorzag zichzelf met zijn oplichtingspraktijken van een inkomen en onderdak. De politie verdenkt hem van zeker veertien gevallen van frauduleus gedrag in verschillende plaatsen in Drenthe, Friesland en Groningen. Dat gebeurde tussen augustus 2016 en april dit jaar.

Opvallendste volgens de politie is dat hij zich als arts voordeed. Zo liet hij zich door een echtpaar betalen voor een onderzoek in een ziekenhuis, maar kwam er geen onderzoek. Bij het inchecken voor een overnachting deed hij ook alsof hij een werknemer in een ziekenhuis was. Ook zou hij goederen hebben verkocht via internet, maar na betaling door een koper, leverde hij die niet.

Er is beslag gelegd op zijn auto. De verdacht zit nog vast. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top