Finance

Velzel wordt voorzitter rvc PGGM

De aandeelhouders van zorgpensioenbeheerder PGGM hebben Edwin Velzel benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Velzel volgt Herman de Boon op die de raad sinds haar oprichting in 2007 heeft voorgezeten. Ook Jan van Rutte is per genoemde datum toegetreden tot de raad van commissarissen van PGGM.

Velzel is sinds begin van dit jaar interim-bestuursvoorzitter van Klaverblad Verzekeringen en brengt ruime bestuurlijke ervaring in. Eerder was hij bestuursvoorzitter van Univé VGZ IZA Trias, en daarvoor bestuursvoorzitter van Univé. Van Rutte was tot 2013 CFO en vicevoorzitter van de raad van bestuur van ABN Amro en nu onder meer RvC-voorzitter van De Volksbank.

Continuïteit

Het aftreden van voorzitter De Boon werd voorzien bij zijn herbenoeming voor een derde termijn, toen is vastgesteld dat een periode van twee keer vier jaren beter past in de huidige governance. De Boon heeft destijds aangegeven in een verkorte laatste periode zorg te willen dragen voor continuïteit in de samenstelling van de raad van commissarissen. Dat is met de komst van twee nieuwe leden, onder wie een voorzitter, nu gerealiseerd.

edwin-velzel

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jeroen van den Oever

19 mei 2017

Gefeliciteerd, Edwin !

Top