ACTUEEL

Stichting HVO-Querido krijgt Roze Loper

Stichting HVO-Querido krijgt als eerste organisatie voor maatschappelijke opvang, beschermd wonen en geestelijke gezondheidszorg een Roze Loper, een certificaat voor LHBT-vriendelijke zorg- en welzijnsorganisaties. De Roze Loper is een initiatief van Roze 50+, een samenwerkingsverband van ouderenbond ANBO en COC.

HVO-Querido, een zorgorganisatie voor maatschappelijke opvang en beschermd wonen in Amsterdam, Haarlem en Diemen, heeft een traject doorlopen om sociale acceptatie van seksuele diversiteit te vergroten. In dit traject is gekeken naar de criteria respect, openheid, waarborging van privacy, aandacht en training in omgaan met (seksuele) diversiteit, cultuur en de omgang van de organisatie met de eigenheid van al die verschillende mensen.

Basisveiligheid

Clemens Blaas, bestuurder van HVO-Querido, is blij met het certificaat. "De Roze Loper geeft aan dat er basisveiligheid is bij HVO-Querido. Maar ik zie het als een begin, een aanknopingspunt, een goede basis. Van hieruit gaan we verder aan de slag met ons diversiteitsbeleid."

De visie achter de Roze Loper is dat de juiste aandacht en zorg kan worden gegeven aan cliënten door bewustwording van de verschillen tussen mensen, het ingaan van een veranderingstraject in de organisatiecultuur en de borging hiervan in beleid en activiteiten. HVO-Querido speelt in op de problematiek die voortkomt uit seksuele diversiteit, bijvoorbeeld door LHBT-specifiek hulpaanbod voor jongeren te ontwikkelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top