ACTUEEL

IGZ trekt aanwijzing Warande in

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de aanwijzing aan Warande ingetrokken. Dat heeft de stichting voor zorg aan senioren woensdag bekendgemaakt.

Volgens Warande heeft de inspectie eind mei drie vestigingen bezocht en deze positief beoordeeld. Warande voldoet hiermee weer aan de criteria voor kwaliteit en veiligheid voor al haar locaties.

In november 2016 had de inspectie tekortkomingen vastgesteld bij Warande. Bij verschillende locaties waren de medicatieveiligheid en cliëntdossiers niet op orde. Begin 2017 constateerde IGZ dat de problemen met medicatieveiligheid waren opgelost. Wel moesten de cliëntdossiers van bewoners nog op orde worden gebracht.

Dwangsom

Dat was eind april nog niet gebeurd, waarna de inspectie de duimschroeven aandraaide. Warande moest zo snel mogelijk regelen dat er van alle bewoners in de diverse vestigingen een goed en actueel cliëntdossier was, anders dreigde een dwangsom van duizend euro per week dat de dossiers nog langer uitbleven. Die problemen zijn nu dus opgelost, aldus Warande.

Bestuurder Peter Weda: "We ronden hiermee een intensieve periode af en zien dit als bevestiging van de ingeslagen weg. We gaan uiteraard door met de borging van de kwaliteit. We hebben de afgelopen tijd belangrijke stappen gezet voor een duurzame toekomst van Warande. Samen met bewoners, familie en medewerkers op weg van goed naar beter."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Klaas Pool

8 juni 2017

Complimenten aan de mensen van Warande. Mooi dat we hieraan een bijdrage mochten leveren. Klaas Pool

Top