HRM

FNV eist via rechter vergoeding ontslagen medewerkers ZONL

Vakbond FNV wil via de rechter een transitievergoeding afdwingen voor de ontslagen medewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL). De zaak dient vandaag bij de rechtbank in Zwolle.

De zorginstelling kondigde begin 2016 aan te stoppen met het bieden van hulp in de huishouding. Tarieven waren volgens ZONL onvoldoende om de huishoudelijke verzorging rendabel te houden. Voor ruim 200 medewerkers werd ontslag aangevraagd door de Zorggroep.

Transitievergoeding 

Volgens ZONL is transatievergoeding niet aan de orde omdat er sprake is van 'overgang van onderneming': een andere zorgaanbieder nam het personeel na 1 januari 2017 in dienst na een aanbestedingsprocedure.

FNV is echter van mening dat de ex-werknemers van ZONL vrijwillig in dienst zijn getreden bij een nieuwe werkgever en dat er voor de werknemers recht op transitievergoeding is ontstaan, omdat er sprake was van opzegging door ZONL. De bedragen voor de ex-werknemers van ZONL zouden variëren van enkele duizenden tot enkele tienduizenden euro’s, aldus FNV.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top