Finance

Rode cijfers voor Rivierduinen

Rivierduinen heeft 2016 met een verlies van 8,3 miljoen euro afgesloten. De ggz-organisatie voldoet daarnaast op dit moment niet aan de eisen van de bank, waarbij miljoenenleningen uitstaan. Dat blijkt uit het jaarverslag dat Rivierduinen onlangs heeft gepubliceerd.

De instelling voor de geestelijke gezondheidszorg in de Leidse, Alphense en Goudse regio heeft nu 173 miljoen aan schulden. De omzet is zo’n 160 miljoen euro per jaar. De raad van bestuur wijt dit aan de reorganisaties die het bedrijf heeft doorgemaakt. Daarbij werd zowel het budget voor zorg als het personeelsbestand ingekrompen. Er werd echter onvoldoende bespaard op personeel om de lagere inkomsten op te vangen.

Rivierduinen is in onderhandeling met de bank om niet verder in de problemen te komen. "Eind 2017 zullen naar huidig inzicht de vereiste bankconvenanten mogelijk niet gehaald worden”, schrijft de raad van bestuur in zijn jaarverslag. "Rivierduinen is afhankelijk van de bank voor het opnieuw verkrijgen van een waiver in geval van niet voldoen aan de normen."

De raad van bestuur verwacht deze waiver wel te krijgen, omdat de jaarrekening is goedgekeurd door een accountant. "Als de bank geld opeist, dan zijn hiervoor voldoende liquide middelen beschikbaar", schrijft de raad. Rivierduinen had eind 2016 bijna 45 miljoen euro eigen middelen. Over 2015 boekte Rivierduinen nog een winst van 7,3 miljoen euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top