Finance

Meer geld beschikbaar voor wijkverpleging

Voor de wijkverpleging in Nederland wordt volgend jaar meer geld uitgetrokken. In totaal gaat het om 3,8 miljard euro, 170 miljoen meer dan in 2017. Dat heeft het ministerie van VWS bekendgemaakt.

Volgens staatssecretaris Martin van Rijn draait het akkoord niet alleen om extra geld, maar zullen mensen die in de wijkverpleging werken nog trotser worden op hun werk. "Wijkverpleegkundigen gaan ervaren dat zij de ruimte krijgen om hun vak uit te oefenen en verder te ontwikkelen. Ik heb de afgelopen jaren veel trotste wijkverpleegkundigen ontmoet. Ik ben er vast van overtuigd dat die trots alleen maar zal groeien als gevolg van deze afspraken."

Akkoord

Van Rijn ondertekende het akkoord woensdag, samen met de organisatie van zorgondernemers ActiZ, Branchebelang Thuiszorg Nederland, Patiëntenfederatie Nederland, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland en Zorgverzekeraars Nederland.(ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

29 juni 2017

Er was eens een kabinet dat vanuit bezuinigingsdrift de zorg voor kwetsbare medemensen afbrak, en na verlies bij de verkiezingen vanuit een demissionaire hoedanigheid de schade weer probeert te herstellen. Eén van deze desbetreffende 2 afgestrafte politieke partijen heeft nog steeds een meerderheid en mag dus verder. Ik hoop dat het nieuwe kabinet het een vorm van beschaving vindt dat zorg voor ouderen en zwakkeren veel geld mag/moet kosten.

Top