ACTUEEL

Careyn schrikt van geweldsincident in verpleeghuis

Zorgaanbieder Careyn zegt geschrokken te zijn van een recent incident in verpleeghuis Grootenhoek in Hellevoetsluis waarbij een bewoner een 84-jarige medebewoonster ernstig mishandelde. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doet inmiddels onderzoek naar het incident. De familie van het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie.

Het slachtoffer liep volgens het AD bij het incident schedelletsel op. Ook brak ze haar voet. De krant meldt dat de agressieve bewoner enkele weken geleden ook al agressief zou zijn geweest naar een medebewoner. De krant suggereert verder dat de man wegens op grond van deze gedragsproblemen niet in het verpleeghuis thuis hoort. Bovendien stelt AD dat de instelling verzuimde een ambulance in te schakelen.  

Serieus opgepakt

Careyn wil vooralsnog niet rechtstreeks op het gebeuren ingaan, maar laat bij monde van Gert-Jan Waterink, directeur kwaliteit en veiligheid, weten geschokt te zijn. “Wij willen liever niet via de media in een discussie terechtkomen met betrokkenen, ook in het kader van de privacy”, reageert Waterink. “We hebben dit wel direct serieus opgepakt. We vinden het verschrikkelijk wat er gebeurd is en dat is ook de reden dat we direct na dit ingrijpende incident direct zelf een melding hebben gedaan bij de IGZ.”

Grondig uitzoeken

Ook is er een onderzoekscommissie samengesteld met onafhankelijke deskundigen. “De reden is dat we het grondig uitgezocht willen hebben om te kunnen leren en eventuele verbeteringen door te voeren”, zegt Waterink. “We willen voordat we met verdere inhoudelijke reactie komen de uitkomst van dit onderzoek afwachten en zullen uiteraard hier open en transparant over communiceren, ook over onze eventuele tekortkomingen in deze zaak.”

Maatregelen

Voor het slachtoffer heeft Careyn nieuwe huisvesting gezocht. “Onze eerste zorg is nu dat het goed gaat met de betreffende cliënt en haar familie en ook onze medewerkers. We hebben in goed overleg met de familie een nieuwe woonvoorziening voor de cliënt gevonden. Ook hebben we extra maatregelen genomen in de woongroep van het verpleeghuis om de kans op herhaling te voorkomen. Daarnaast er is extra aandacht voor onze medewerkers die ook geschokt zijn naar aanleiding van de gebeurtenissen.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top