ACTUEEL

Drie Friese zorgmanagers krijgen driekwart miljoen mee

Nij Smellinghe in Drachten is ongeveer driekwart miljoen euro kwijt aan de vertrekregelingen van een afdelingshoofd en twee zorgdirecteuren. Dit meldt RTL Z.

Volgens de nieuwszender staan de drie vertrekpremies gelijk aan eenderde van de jaarwinst. De vertrekpremie van het afdelingshoofd staat in de jaarrekening over 2015 van het ziekenhuis. Hij kreeg bij zijn vertrek vorig jaar juli 267.500 euro mee. Een woordvoerder van het ziekenhuis verklaart de hoogte van de vertrekpremie uit het lange dienstverband, de man heeft ruim dertig jaar gewerkt bij Nij Smellinghe. Waarom hij is vertrokken, wil de woordvoerder niet zeggen.

Het ziekenhuis blijkt volgens RTL Z ook voor het recente vertrek van twee directeuren "diep in de buidel te hebben getast". Vanwege een wijziging in de organisatiestructuur nam het ziekenhuis dit jaar afscheid van zorgdirecteuren Jelle Nutma en John van Arnhem. Hun vertrekpremie is volgens de woordvoerder van het ziekenhuis van dezelfde orde van grootte als de eerste ontslagvergoeding. Het ziekenhuis is voor het afscheid van de drie leidinggevenden samen zo'n driekwart miljoen euro kwijt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top