ACTUEEL

Zutphense fietskoeriers in de beugels voor thuiszorg

Zorgorganisaties Sensire, Sutfene en Buurtzorg zijn deze maand samen met Zoef fietskoerier Zutphen en Fietskoeriers Zutphen een proefproject gestart waarbij thuiszorg door fietskoeriers ondersteund wordt. De fietskoeriers doen op verzoek van de verzorgenden urgente boodschappen voor cliënten die daar zelf geen sociaal netwerk voor hebben.

"De samenwerking tussen thuiszorg en de fietskoeriers maakt dat zorgvragers minder afhankelijk worden van thuiszorg voor het oplossen van transportvragen”, zegt mede-initiatiefneemster Jenneke Scholten van Sensire in het Contact Zutphen. “De inzet van de fietskoeriers is eenvoudig, betrouwbaar en duurzaam en geeft de thuiszorgmedewerkers gelegenheid om transportvragen snel samen met hun klant op te lossen. Dit scheelt tijd en onnodige gebruik van geld dat voor zorg bedoeld is."

Bij het soort klussen dat de fietskoeriers oppakken valt te denken aan: urine wegbrengen naar huisarts, hoogst noodzakelijke boodschap bij iemand die thuiskomt uit het ziekenhuis of iets ophalen bij de apotheek. Op deze manier wordt de werkdruk van de verzorgenden verlicht en kunnen zij het werk doen waarvoor zij zijn opgeleid: de cliënt helpen in huis. De pilot loopt tot eind 2017 en wordt financieel ondersteund door de gemeente Zutphen.

De betrokken fietskoeriers zeggen in het initiatief gestapt te zijn omdat ze graag een sociaal-maatschappelijke bijdrage willen leveren.

Met de 2e Skipr Care & Cure Cycle Challenge (Skipr4C) brengt Skipr op eigen wijze zorg, sociaal-maatschappelijke betrokkenheid en gezond werkgeverschap bij elkaar. Meer informatie over de Skipr4C is te vinden op www.skipr4c.nl.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top