Finance

Spin-off Erasmus MC ontvangt 3 ton aan subsidie

Sensius, een spin-off van Erasmus MC die werkt aan nieuwe kankerbehandelingen met hyperthermie, ontvangt een investering van 300.000 euro van investeringsfonds UNIIQ en Erasmus MC. Met deze kapitaalinjectie kan Sensius volgens UNIIQ een belangrijke stap voorwaarts zetten in de ontwikkeling van betere behandelmogelijkheden voor patiƫnten met hoofd-halskanker.

Bij de huidige behandelmethoden voor mensen met hoofd-halskanker heeft de helft van de patiënten te maken met een terugkerende tumor. Bovendien gaat de bestaande behandeling door de negatieve bijeffecten vaak gepaard met een lage kwaliteit van leven. Sensius werkt samen met het Erasmus MC Kankerinstituut, dat de HyperCollar3D heeft ontwikkeld na jaren van onderzoek naar de positieve effecten van thermische therapie. Door deze behandelvorm zouden de overlevingskansen van patiënten met meer dan 50 procent toenemen.

Sensius gebruikt de investering van UNIIQ en Erasmus MC om in samenwerking met artsen de behandelvoorschriften te specificeren die nodig zijn om thermische therapie in het standaard behandelingsprotocol voor hoofd-halskanker op te nemen. Met de resultaten van afgeronde klinische studies als uitgangspunt gaat Sensius kankercentra helpen om thermische behandeling binnen enkele jaren toegankelijk te maken voor patiënten met een vergevorderd stadium van kanker. In samenwerking met de internationale medische gemeenschap gaat Sensius het onderzoek en de prototyping van Erasmus MC vermarkten naar een commercieel product.

Consortium

UNIIQ is opgericht door een consortium bestaande uit Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. Het wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top