ACTUEEL

Raad Hoogeveen bevraagt Treant over zorg in de regio

De gemeenteraad van Hoogeveen heeft Treant Zorggroep in een brief vragen gesteld, onder meer over de ziekenhuiszorg in de regio en de financiële situatie van de zorgorganisatie. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Volgens de gemeenteraad lijken steeds meer mensen privéklinieken of andere ziekenhuizen in de regio te verkiezen boven de Treant-ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal. De raad wil weten hoe Treant die ontwikkeling ziet en wat de organisatie doet om het patiëntenvolume hoog te houden, aldus DvhN.

Tekort

Ook vraagt de gemeenteraad zich af wat Treant doet om nieuwe artsen en specialismen te trekken, in het bijzonder oogartsen en geriaters. Aan die specialisten is momenteel een tekort in de ziekenhuizen.

Verder stellen de politici vragen over de financiën van de zorgorganisatie. De raad wil onder meer weten wat de oorzaak is van het verlies van 5,4 miljoen euro in 2016 op de ziekenhuistak van Treant.

Antwoorden

Treant laat aan DvhN weten blij te zijn met de "relevante en nuttige vragen" van de Hoogeveense gemeenteraad. De organisatie verwacht in september met antwoorden te komen. "We willen dat zorgvuldig doen, met een duidelijke toelichting. Dat heeft even tijd nodig", aldus een woordvoerder in de krant.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top