Tech

Gemeente Enschede koopt data over burgers

Enschede koopt gegevens over haar inwoners bij een bedrijf. De gemeente wil hiermee beter inzicht krijgen in de zorgbehoefte van haar inwoners. Enschede trekt hier 25 duizend euro voor uit, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Enschede zegt niet goed te weten wie er in de stad zorg nodig heeft. Commerciële data zouden tot betere inzichten leiden. De lokale politieke partij EnschedeAnders maakt hieruit op dat de keukentafelgesprekken met inwoners die hulp behoefden niet goed zijn gevoerd. Ook over de privacy maakt de partij zich zorgen, schrijft het AD.

In een toelichting laat de gemeente weten dat de data juist inzicht geven in de hulpbehoefte van inwoners die geen aanvraag om ondersteuning hebben gedaan en dus ook geen keukentafelgesprekken hebben gehad.

De gemeente benadrukt dat de verkregen data niet verder verkocht worden of anderszins aan andere partijen beschikbaar worden gemaakt. "Het gaat om informatie per buurt of wijk. Zodra de informatie te herleiden is tot een persoon, valt deze onder de Wet bescherming persoonsgegevens", aldus de gemeente.

---

Skipr organiseert van 14 september tot en met 9 november 2017 de Masterclassreeks E-health toepassingen – Van pilot naar alledaagse praktijk. Tijdens een reeks van 7 colleges krijgt u een compleet overzicht over de huidige trends op het gebied van e-health toepassingen. Ga voor meer informatie over het event naar de site www.skipr-ehealth.nl

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top