ACTUEEL

Druten wil dat Veilig Thuis vaker bemiddelt bij huiselijk geweld

De gemeente Druten wil dat Veilig Thuis-organisaties in de regio meer kwesties van huiselijk geweld op zich nemen. Er komen momenteel te veel gevallen op het bordje van de gemeente terecht, vinden Drutense ambtenaren.

Dat meldt De Gelderlander.

Veilig Thuis-organisaties zijn aanspreek- en meldpunt in geval van huiselijk geweld. De gemeenten in de regio Nijmegen hebben met Veilig Thuis afgesproken de opvang van mensen die te maken hebben met huiselijk geweld onderling te verdelen. Daarbij is Veilig Thuis verantwoordelijk voor de zwaardere gevallen en nemen de gemeenten de lichte en middelzware gevallen voor hun rekening. Voorheen waren de middelzware kwesties ook de verantwoordelijkheid van Veilig Thuis.

Deskundigheid

De gemeente Drunen is niet blij met die afspraken, schrijft De Gelderlander. Volgens wethouder Sjef van Elk beschikt het sociaal team van de gemeente, dat over huiselijk geweld gaat, niet over de benodigde deskundigheid om te bemiddelen bij de zwaardere kwesties. "Het sociaal team is er voor andersoortige hulpverlening", aldus Van Elk. Druten heeft de regionale GGD een brief gestuurd met daarin het verzoek "toch nog eens te onderzoeken of die middelzware gevallen niet beter bij Veilig Thuis kunnen blijven".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top