Tech

Wijk bij Duurstede start proef met sleutelvrije thuiszorg

In Wijk bij Duurstede is een proef gestart waarbij wijkverpleegkundigen de deur van hun cliënten digitaal openen via een app. De nieuwe werkwijze moet het gebruik van sleutels in de thuiszorg overbodig maken, meldt het AD.

Het dagelijks gebruik van sleutels in de thuiszorg is volgens de gemeente "een groot en kostbaar probleem". De sleutels kunnen kwijtraken en zijn niet altijd in handen van de juiste persoon in geval van nood. "Uit onderzoek van TNO blijkt dat sleutelgebruik in sommige thuiszorgorganisaties meer dan tien procent van de tijd van het zorgpersoneel in beslag neemt", zegt wethouder Jeroen Brouwer. 

In deur van de woning van de deelnemers aan de proef is een elektronisch systeem gemonteerd. Daarmee kunnen zorgverlener via een app de deur openen en afsluiten. De bewoner bepaalt wie toegang tot het huis krijgt. 

Tijdwinst

Het gebruik van de digitale sleutel moet tijdwinst opleveren. Ander pluspunt is dat de zorgverlener in geval van nood sneller bij de cliënt naar binnen kan, schrijft het AD.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top