HRM

Ontslagen ziekenhuisbestuurder wint zaak tegen Treant

De Treant Zorggroep heeft fouten gemaakt bij het ontslag van bestuurder Guus Bruins en heeft hem onnodig beschadigd. Zo oordeelt het Scheidsgerecht Gezondheidszorg in de zaak die de oud-bestuurder tegen de Drents-Groningse ziekenhuiskoepel aanspande.

De raad van toezicht van Treant maakte vorig jaar vlak voor de jaarwisseling het ontslag van Bruins en zijn medebestuurder Marcel Kuin bekend. Ze zouden ‘disfunctioneren’ bij de fusie tussen de ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal.

Het Dagblad van het Noorden (DvhN) meldt dat het Scheidsgerecht heeft besloten dat Bruins nog tot februari 2018 in dienst moet blijven van Treant en een afkoopsom krijgt. Volgens het Scheidsgerecht was de manier waarop de raad van toezicht in het openbaar de bestuurders de schuld gaf van de fusieproblemen onnodig beschadigend en niet passend bij wat van een goed werkgever mag worden verwacht.

De raad van toezicht van Treant erkent dat het zorgvuldiger had gemoeten. "Nu terugkijkend delen we die conclusie. Daar leren we van", stelt de raad in een bericht aan het personeel.

Bruins zegt in een reactie tevreden te zijn met het oordeel van het scheidsgerecht, aldus DvhN.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

20 augustus 2017

En de ziekenhuizen maken al flinke verliezen. De voorzitter RvT is al uit onvrede vertrokken. De verschillende gemeenteraden uiten kritiek op het bestuur.
Lijkt niet goed te gaan met Treant.

Top