Vastgoed

Saxenburgh Groep krijgt krediet voor bouwplannen

Saxenburgh Groep krijgt krediet voor bouwplannen

Saxenburgh Groep en ABN Amro hebben maandag een kredietovereenkomst getekend voor de nieuwbouw van het Medisch Centrum Vechtdal in Hardenberg. De bank draagt 36 miljoen euro bij, oftewel tachtig procent van de totale kosten.

Dat maakte de zorgorganisatie maandag bekend.

De nieuwbouw biedt plaats aan 140 patiënten en vervangt het huidige Röpcke Zweers Ziekenhuis. Naar verwachting gaat eind december de eerste paal in de grond. De planning is dat de Saxenburgh Groep het ziekenhuis in 2020 in gebruik neemt.

Het nieuwe ziekenhuis gaat in totaal 45 miljoen euro kosten. De grootste bijdrage - 36 miljoen euro - komt van de bank. De overige 9 miljoen euro wordt via andere partijen verkregen. Saxenburgh Groep is nog bezig met de invulling van deze 9 miljoen euro.

Saxenburgh Groep koopt zo’n 13 duizend vierkante meter grond van de gemeente voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Het gaat om een perceel dat nu in gebruik is als parkeerplaats van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Loco-burgemeester Douwe Prinsse van de gemeente Hardenberg en Henri Janssen, bestuursvoorzitter van de Saxenburgh Groep, zetten maandag hun handtekeningen onder de stukken voor de overdracht van de grond.

Duurzaam

Saxenburgh Groep streeft ernaar om "binnen de kaders van het budget het meest duurzame ziekenhuis te bouwen". Hierbij gaat het om beperking van de energievraag, het gebruik van duurzame energie en een efficiënt gebruik van fossiele brandstoffen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top