ACTUEEL

Catharina en St. Anna melden fusieplannen bij ACM

De St. Anna Zorggroep in Geldrop en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven hebben de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd om te fuseren. Dat heeft de kartelwaakhond donderdag bekendgemaakt.

De ziekenhuizen willen fuseren om de toegankelijkheid van de basiszorg en topklinische zorg beter te waarborgen. Nadat de twee organisaties al in 2014 een intentieverklaring tekenden, volgde eind 2016 de officiële bekendmaking van de fusieplannen. Begin april gaven de raden van toezicht van beide organisaties hun goedkeuring. Ook de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft groen licht gegeven voor de fusie. 

De ACM toetst nu of er na de fusie voldoende keuzevrijheid voor de patiënt overblijft in de regio. Na goedkeuring kunnen de raden van bestuur van de St. Anna Zorggroep en het Catharina Ziekenhuis het definitieve besluit tot fusie nemen. De verwachting is dat dat in het eerste kwartaal van 2018 gebeurt.

Locaties

Na de fusie zijn er twee hoofdlocaties: Eindhoven en Geldrop. De poliklinieken, Spoedeisende Hulp (SEH), Intensive Care (IC) en Huisartsenpost (HAP) blijven op beide locaties open. De nieuwe organisatie kent straks drie landelijke speerpunten: kanker en hart- en vaatziekten, waarvan het zwaartepunt in Eindhoven zal liggen en sport & bewegen, met het zwaartepunt in Geldrop. Voor Ananz, bestaande uit vier woonzorgcentra in Geldrop en Heeze, verandert er niets.

De St. Anna Zorggroep en het Catharina Ziekenhuis hebben samen bijna 5700 medewerkers en een gezamenlijke jaaromzet van meer dan 500 miljoen euro.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top