ACTUEEL

Orthopeed voorwaardelijk geschorst na operatie op collega

Een orthopedisch chirurg is voorwaardelijk geschorst vanwege een operatie op een collega-orthopeed die verkeerd afliep. Daartoe heeft het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg besloten in een klacht van een oud-orthopedisch chirurg van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem tegen de Emmer chirurg die werkzaam is in de Ludmillenstiftkliniek in het Duitse Meppen, vlak over de grens bij Emmen.

Na de operatie in het najaar van 2014 was de patiënt half verlamd, incontinent en impotent, maar de chirurg hielp hem niet, zo meldt het Dagblad van het Noorden (DvhN).

Volgens het tuchtcollege is niet hard te maken dat er fouten zijn gemaakt tijdens de operatie zelf. Die duurde weliswaar zes uur waar het normaal in minder tijd kan, maar dat is geen bewijs voor fouten. Wat de chirurg wel verweten kan worden is dat hij na de operatie doof was voor de klachten van zijn patiënt.

De Emmer chirurg heeft een voorwaardelijke schorsing van zes maanden uit het BIG-register gekregen. Hij kan in principe gewoon zijn werk blijven doen in Duitsland maar wordt echt geschorst als hij binnen twee jaar weer bestraft wordt, aldus DvhN.

De advocaat van de chirurg laat weten hoger beroep te overwegen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top