ACTUEEL

BeNeLuxA lanceert website over samenwerking nieuwe geneesmiddelen

Het samenwerkingsverband van België, Nederland, Luxemburg en Oostenrijk (BeNeLuxA) op het gebied van nieuwe medicijnen heeft nu ook een eigen website, beneluxa.org.

Het doel van de samenwerking tussen de vier landen is om nieuwe geneesmiddelen sneller en tegen een aanvaardbare prijs beschikbaar te maken voor patiënten. Ook willen zij de toegang tot belangrijke innovatieve geneesmiddelen en betaalbare behandelingen verbeteren.

Beneluxa.org bevat algemene informatie over het samenwerkingsproject, behaalde resultaten, (wetenschappelijke) rapporten gemaakt in opdracht van BeNeLuxA en beleidsdocumenten, zoals de door de landen getekende samenwerkingsafspraken. 

Daarnaast dient de website ook als centraal informatiepunt voor farmaceutische bedrijven die geïnteresseerd zijn in gezamenlijke onderhandelingen of voor landen die ook aan het samenwerkingsverband willen deelnemen.

Behalve gezamenlijke prijsonderhandelingen werkt BeNeLuxA ook aan het in kaart potentieel belangrijke farmaceutische innovaties – vaak zijn dit bijzonder dure geneesmiddelen - voordat ze op de markt komen. Met die informatie hopen de landen sterker te staan bij de inkoop daarvan door zorgaanbieders.
 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top