ACTUEEL

'Geen late abortussen bij klinieken Casa'

De klinieken van de in problemen geraakte Stichting Casa kunnen momenteel geen late abortussen uitvoeren. Dat melden de website Follow the Money (FTM) en radioprogramma Argos op basis van gezamenlijk onderzoek. Onder de stichting vallen zeven van de vijftien abortusklinieken in Nederland.

Directeuren van andere abortusklinieken zeggen dat ze meer patiënten binnenkrijgen die niet door Casa kunnen worden geholpen. Volgens directeur Thea Schipper van Beahuis en Bloemenhovekliniek in Heemstede komt de continuïteit van de hulpverlening in gevaar als Casa het binnenkort niet overneemt.

Het gaat om zwangerschapsonderbrekingen vanaf 18 weken. De behandelingen kunnen niet meer worden uitgevoerd, omdat de drie artsen bij Casa die dat mogen doen, op non-actief zouden staan of zich ziek hebben gemeld.

Tegenover FTM erkent bestuursvoorzitter Ron Leenders dat de Casa-klinieken op dit moment inderdaad geen late abortussen uitvoeren. Hij was vrijdagavond niet bereikbaar voor een toelichting.

Failliet

De koepelorganisatie waaronder Stichting Casa Klinieken valt, ging vorige maand failliet. De stichting viel hier buiten, maar het personeel van de abortusklinieken was wel in dienst van de failliete organisatie. De medewerkers verloren hun baan en er wordt nu nieuw personeel aangenomen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top