ACTUEEL

VieCuri behaalt internationaal kwaliteitskeurmerk

VieCuri Medisch Centrum heeft het keurmerk van Joint Commission International (JCI) ontvangen voor de kwaliteit en veiligheid van zorg. De JCI is een onafhankelijke organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst.

De JCI nam bij VieCuri onder meer de medicatieveiligheid, voorlichting aan patiënten, beperking van het risico van infecties en correcte identificatie van patiënten onder de loep. Daarnaast ook zaken als onderhoud van (medische) apparatuur, inrichting en beheer van de gebouwen en de kwalificaties van de zorgprofessionals. In totaal beoordeelde JCI het ziekenhuis op bijna 1200 meetbare elementen.

Ankie van Rossum, voorzitter Raad van Bestuur VieCuri: "Ik ben heel erg trots op de professionals in VieCuri. Zij hebben de afgelopen twee jaar ontzettend hard gewerkt om goed voorbereid te zijn op de JCI accreditatie. De onderzoekers van JCI hebben hen gecomplimenteerd over de enorme bevlogenheid. Onze patiënten kunnen er op rekenen dat we met deze passie en inzet, onze kwaliteit van zorg op basis van de JCI-normen, continu blijven verbeteren."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top