Tech

MSB's Rijnstate en Meander MC werken samen met NLC

De medisch specialistisch bedrijven (MSB’s) van ziekenhuis Rijnstate (Coöperatief Medisch Specialisten Rijnstate) en het Meander Medisch Centrum (MSB Midden Nederland) gaan samenwerken met NLC | The Healthtech Venture Builder om zorginnovaties naar de patiënt te brengen. Samen zullen zij de komende jaren investeren in innovatieve bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg.

NLC is de Europese Venture Builder die zich specifiek richt op de gezondheidszorg. NLC ondersteunt en begeleidt bedenkers van nieuwe medische technologie bij het opzetten van een bedrijf en brengt deze bedrijven vervolgens succesvol naar de markt. Dit doet NLC als medeoprichter van deze bedrijven. NLC richt zich onder meer op medische apparatuur en innovatieve e-health- en data-oplossingen.

NLC heeft al samenwerkingsverbanden met drie MSB's, waardoor al zes nieuwe zorgbedrijven zijn opgericht. De samenwerking met de MSB’s van Rijnstate en Meander Medisch Centrum gaat dit najaar van start. Voor het eind van het jaar willen de partijen hun eerste bedrijf opgericht hebben.

Slagingskans

Frank Willems, cardioloog en bestuursvoorzitter van Coöperatief Medisch Specialisten Rijnstate: "De kracht van deze samenwerking is de combinatie van onze medisch specialistische kennis en de expertise van NLC op het gebied van innovatie en ondernemerschap binnen de zorg. Voor een verhoogde slagingskans van nieuwe bedrijven in de gezondheidszorg zijn beide noodzakelijk. De medisch specialisten binnen ons ziekenhuis hebben de benodigde medische kennis en zijn enthousiast om actief bij te dragen aan innovatie binnen hun eigen sector."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top