ACTUEEL

Rechtbank: Gemeenten moeten tarief jeugd-ggz verhogen

Gemeenten in de regio Hart van Brabant moeten volgend jaar fors meer betalen voor specialistische jeugdzorg dan dat zij bij aanbesteding hebben vastgesteld. Dat bepaalde de rechter na een kort geding dat GGz Breburg aanspande tegen de gemeente Tilburg.

De tarieven die Tilburg voorstelde lagen ongeveer 20 procent onder de kostprijs. Als GGz Breburg hierin mee zou gaan, dan zou de instelling volgend jaar daarop zo’n 280.000 euro verlies lijden. Het gaat in de regio om zorg voor ongeveer 700 kinderen en jeugdigen . met ernstige psychische en psychiatrische problematiek. Tilburg vond dat GGz Breburg haar zorg maar anders moest inrichten, zo schrijft het Brabants Dagblad. Gemeenten als Breda en Bergen op Zoom betalen wel redelijke tarieven.

Nieuwe aanbesteding

De rechtbank in Breda bepaalde dat Tilburg een nieuwe aanbestedingsprocedure moet starten voor specialistische jeugdzorg in 2018. Ook in onder meer Alkmaar, Rotterdam en Maastricht lopen juridische procedures over de aanbesteding van gespecialiseerde jeugd-ggz. De sector heeft zich altijd hevig verzet tegen dat jeugd-ggz ook onder gemeentelijke jeugdzorg valt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top