ACTUEEL

Voorzitter raad van toezicht Warande vertrekt

Maja Sanders stapt op als voorzitter van de raad van toezicht van stichting Warande, een organisatie voor zorg aan senioren. Blijkens een persverklaring zet Sanders de stap "om persoonlijke redenen".

Sanders heeft bijna vier jaar als voorzitter deel uitgemaakt van de raad van toezicht. De laat weten haar zeer erkentelijk te zijn voor haar inzet en bijdrage in de afgelopen jaren. Onder het voorzitterschap van Sanders werd onder meer de succesvolle integratie gerealiseerd van Warande en Antroz en is de organisatie toekomstbestendig gemaakt, in lijn met de transitie langdurige zorg, zo schrijft de organisatie.

Anemone Bögels, momenteel lid van de raad van toezicht van Warande, neemt het voorzitterschap over van Sanders, "zodat de continuïteit van het toezicht is geborgd". De komende maanden staan onder meer in het teken van de werving van een nieuwe bestuurder. Ook gaat de raad van toezicht op zoek naar twee vervangers voor de leden binnen de raad die volgend jaar maart aan het eind van hun termijn zijn.

Rechtszaak

De raad van toezicht van Warande kwam onlangs in het nieuws in verband met een rechtszaak inzake het ontslag van bestuursvoorzitter Moniek van Jaarsveld. Van Jaarsveld werd afgelopen voorjaar op non-actief gesteld, omdat de raad van toezicht van Warande er geen vertrouwen meer in had dat zij de problemen waar de zorginstelling mee kampte kon oplossen. De rechter stelde dat Warande als werkgever ernstig verwijtbaar heeft gehandeld door niet de juiste procedure te volgen richting het ontslag van Van Jaarsveld. Zo zou de raad sinds december 2016 meerdere verontrustende signalen van toezichthouders en medewerkers over het functioneren van Van Jaarsveld hebben ontvangen, maar die nooit met haar hebben besproken. 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top