HRM

Rvt Warande zegt bestuursvoorzitter de wacht aan

De raad van toezicht van stichting Warande, een organisatie voor zorg aan senioren, wil afscheid nemen van bestuursvoorzitter Moniek van Jaarsveld. De rvt heeft haar voornemen ter advies bij de cliëntenraad en de ondernemingsraad neergelegd. Dat heeft de zorginstelling vrijdag bevestigd.

Uit bronnen blijkt dat interimbestuurder Peter Weda per direct de taken van Van Jaarsveld overneemt. De zorginstelling kan dit niet officieel bevestigen. Ook is niet bekendgemaakt waarom Van Jaarsveld moet vertrekken.

Weda maakt sinds november 2016 deel uit van het bestuur van Warande. Hij kreeg destijds de taak om de kwaliteit en veiligheid in de zorginstelling te verbeteren.

Toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) plaatste Warande in 2016 op een lijst van zorginstellingen die extra aandacht behoeven, omdat op verschillende locaties de zorg niet orde zou zijn. Hierdoor kon de zorginstelling rekenen op intensief vervolgtoezicht.

Ook kreeg Warande vorig jaar een aanwijzing van IGZ, vanwege problemen met medicatieveiligheid en cliëntendossiers. Die problemen wist de zorginstelling deels op te lossen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top