ACTUEEL

Directeur-bestuurder Trimenzo kondigt vertrek aan

Henk Jan van Essen neemt afscheid als directeur-bestuurder van de Twentse zorgaanbieder Trimenzo. Hij wordt docent bedrijfskunde aan de Saxion Hogeschool.

Dit meldt De Stentor.

Van Essen vertrekt eind februari volgend jaar. Dit is volgens hem een passend moment om bij Trimenzo te stoppen. "In de zorg is veel veranderd en Trimenzo moest daar op inspelen. Dit is een zeer intensief proces geweest. Samen met het managementteam, de medewerkers en vrijwilligers zijn we er in geslaagd de organisatie om te vormen naar het bieden van zwaardere zorg in zowel de drie locaties als in de thuiszorg."

Agnes Vos, voorzitter  van de raad van toezicht, laat weten het vertrek van de directeur-bestuurder te betreuren. "We hebben een boeiende tijd meegemaakt waarin veel veranderingen hebben plaatsgevonden. De komende tijd bekijken we hoe de opvolging geregeld gaat worden."

Van Essen begon zijn loopbaan als verpleegkundige en vervulde daarna diverse leidinggevende functies. Hij was onder meer lange tijd werkzaam bij zorgorganisatie Carint Reggeland in Twente en directeur van woonzorgcentrum Humanitas in Hengelo. Op 1 mei 2012 startte hij als directeur-bestuurder bij Trimenzo. Naast zijn werkzaamheden voor de Twentse zorgorganisatie volgde Van Essen een master bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Nijmegen. Momenteel is hij bezig met een promotietraject op het gebied van HRM-innovatie aan de Universiteit Twente.

Trimenzo biedt zorg aan ouderen in de woonzorgcentra de Martinushof en het Grotenhuis in Twello, en de Benring in Voorst en aan thuiszorgcliënten in de gemeente Voorst.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top