Finance

Teva schrapt duizenden banen en dividend

Farmaceut Teva gaat gaat een kwart van zijn personeel op straat zetten. Daarnaast keert het bedrijf voorlopig geen dividend meer uit. Of er ook ontslagen in Nederland vallen is nog niet bekend.

Teva wil op deze wijze zijn schuldenlast verminderen. Deze zou bijna twee keer hoger zijn dan de beurswaarde van de onderneming. De plannen zouden een besparing van 3 miljard dollar per eind 2019 moeten opleveren. Onderdeel van de reorganisatie is het sluiten van meerdere productielocaties. In eerste instantie zouden 14.000 personeelsleden hun baan verliezen.

De plannen rollen uit de koker van de nieuwe bestuursvoorzitter Kare Schultz. De Deen staat sinds november aan het roer van de onderneming. Details over locaties die dichtgaan werden niet gegeven.

Nederland

Teva is ook in Nederland actief. Een woordvoerder weet nog niet of de grote reorganisatie ook hier banen kost. Naar verwachting is daar pas in het eerste kwartaal van volgend jaar meer over te zeggen.

Het concern telt in Nederland land zo'n duizend medewerkers. Zij werken op vestigingen in Amsterdam en Haarlem. Teva doet hier onder meer aan verkoop en marketing en aan productie. Ook wordt er in Nederland gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe toedieningsvormen op het gebied van kanker, astma en andere chronische longziekten. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top