Finance

HMC sluit meerjarencontracten met Menzis en CZ

Het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) gaat met zorgverzekeraars Menzis en CZ meerjarenafspraken maken over de bekostiging van zorg de komende jaren. Met deze afspraken willen de partijen naar eigen zeggen voor een langere periode antwoord geven op de groeiende zorgvraag in de regio Haaglanden.

Over de concrete invulling van de afspraken zijn de partijen nog met elkaar in gesprek. Maar uit een persverklaring blijkt dat het HMC onder meer de kans krijgt op het gebied van de spoedzorg te investeren in de dagelijkse aanwezigheid van ervaren medisch specialisten op de spoedeisende hulp, ook in het weekend.

"Met deze afspraken kunnen wij ervoor zorgen dat voor nu en in de toekomst iedereen in Haaglanden toegang heeft tot kwalitatief goede en betaalbare ziekenhuiszorg," zegt Paul Doop, voorzitter raad van bestuur HMC. "Steeds meer patiënten gaan zorg thuis ontvangen en dat vraagt om een gezamenlijke en vernieuwende aanpak van ons ziekenhuis met de partners in de regio." 

Over het belang van meerjarencontracten in de zorg zegt Joris van Eijck, directeur zorg bij Menzis, het volgende: "De vraag naar zorg neemt toe, en die vraag moet je tegemoet komen door de zorg zo slim mogelijk in te richten met alle zorgpartners in de stad. Zowel op het gebied van spreiding van de zorg als op het gebied van een snelle, goede en juiste behandeling voor de patiënt. Deze veranderingen zijn ingrijpend en vragen een lange termijn commitment van de ziekenhuizen, maar ook van de wijkverpleging, huisartsen, langdurige zorg en de zorgverzekeraars."

De partijen verwachten in het voorjaar van 2018 een definitief contract te tekenen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top