Finance

Zorggroep DOH en VGZ sluiten alsnog akkoord voor 2018

Zorggroep DOH en VGZ sluiten alsnog akkoord voor 2018

Zorggroep DOH en zorgverzekeraar VGZ hebben alsnog een tweejarig akkoord gesloten voor 2018. Zij hebben overeenstemming bereikt na gesprekken onder begeleiding van een bemiddelaar, melden ze in een gezamenlijke persverklaring.

De afspraken hebben betrekking op alle patiënten met diabetes, COPD en astma plus de ketenzorgprogramma’s voor ouderen en ggz. De inclusiebeperking waar Zorggroep DOH voor vreesde, is hiermee van de baan. Enkele dagen geleden wilde de zorggroep nog een kort geding aanspannen om vergoeding zeker te stellen. De zorggroep trekt nu de dagvaarding voor het kort geding in.

De twee partijen lagen ook met elkaar in de clinch over de door VGZ voorgestelde beperking van het percentage patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten dat van ketenzorg gebruik maakt. Over deze 'inclusiebeperking' gaan VGZ en Zorggroep DOH de komende periode verder onderhandelen. De continuïteit van zorg voor deze patiëntengroep is voor 2018 wel gegarandeerd.

Nederlandse Zorgautoriteit

DOH en VGZ zijn naar eigen zeggen blij dat met deze afspraken een einde komt aan de onzekerheid voor patiënten en voor de huisartsen en andere zorgaanbieders die de ketenzorg in de regio Eindhoven via DOH leveren. Naar aanleiding van een brief die de zorggroep had gestuurd naar VGZ-verzekerden zijn er zowel bij DOH als bij VGZ veel vragen van patiënten binnengekomen. De Nederlandse Zorgautoriteit deed daarop een beroep op beide partijen om verzekerden te informeren over het feit dat VGZ zich in 2018 aan de zorgplicht houdt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top