Finance

Financiële problemen draaien Virenze de nek om

Ggz-aanbieder Virenze is formeel door de rechter failliet verklaard. Dit is het gevolg van financiële problemen, meldt de Limburgse zorgaanbieder in een verklaring.

Al langer doen er al verhalen de ronde dat het financieel niet goed gaat met Virenze. Onlangs vroeg de ggz-instelling uitstel van betaling aan, dat de rechtbank inmiddels heeft omgezet in een faillissement. Voor Virenze staat de continuïteit van zorg voorop, de organisatie belooft dan ook dat behandeling van cliënten vooralsnog gewoon doorgaat. Intussen kijkt de zorgaanbieder samen met zorgverzekeraars en gemeenten naar mogelijkheden om de continuïteit van zorg te waarborgen.

Een optie is overname door een andere organisatie. "Gedurende de afgelopen periode zijn met meerdere partijen gesprekken gevoerd over overname en voortzetting van de activiteiten van Virenze", aldus de ggz-aanbieder. "Deze gesprekken zullen gecontinueerd worden door de curator. Er is vertrouwen dat deze gesprekken op korte termijn leiden tot een doorstart van Virenze." De inzet is dat het grootste deel van de werkgelegenheid veilig gesteld wordt en dat "nagenoeg alle behandeltrajecten" voortgezet worden.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top