Finance

Parnassia vraagt toestemming ACM voor overname Virenze

Ggz-aanbieder Parnassia heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op 29 december om toestemming gevraagd om een deel van de zorg aan de patiënten van het failliete Virenze over te nemen. Dat heeft de kartelwaakhond maandag bekendgemaakt.

Virenze, een ggz-instelling met dertig vestigingen in het land, werd in december door de rechter formeel failliet verklaard. Parnassia wil er middels een overname voor zorgen dat de patiënten van Virenze hun behandeling kunnen voortzetten. Ook ggz-aanbieder MET ggz wil een deel van de zorg overnemen.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verleende in een spoedprocedure al goedkeuring voor de overname. De zorgautoriteit toetst bij fusies in de zorg of de procedure goed verlopen is, dus of partijen hun plannen hebben afgestemd met hun personeel, cliënten en andere belanghebbenden. De ACM beoordeelt de effecten van de overname op de mededinging. 

Failliet

Virenze ging in december failliet vanwege financiële problemen. Al langer deden er verhalen de ronde dat het financieel niet goed ging met Virenze. De ggz-instelling vroeg uitstel van betaling aan, dat de rechtbank inmiddels heeft omgezet in een faillissement.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top