ACTUEEL

Berisping voor neuroloog Twenteborg Ziekenhuis

De officiële waarschuwing die de neuroloog van het Almelose Twenteborg Ziekenhuis vorige week kreeg van het Centraal Tuchtcollege (CT) in Den Haag is verzwaard tot een berisping. De neuroloog kreeg deze zwaardere sanctie nadat hij uit onvrede over de officiële waarschuwing in beroep was gegaan. Dit meldt MedNet.

Overleden vrouw

Nabestaanden van een overleden jonge vrouw verwijten de neuroloog dat hij onvoldoende adequaat optrad. In 2006 meldde de vrouw zich met uitvalsverschijnselen en hoofdpijn bij het Twenteborg Ziekenhuis. Ze werd niet op de neurologische afdeling ondergebracht, maar op de afdeling gynaecologie, omdat ze net was bevallen en op deze manier haar kind bij zich kon houden.

Overplaatsting naar UMC Groningen

Op de afdeling gynaecologie is een MRI-scan gemaakt die erop wees dat de vrouw waarschijnlijk een tumor of abces in haar hoofd had. Omdat een tumor het meest waarschijnlijk werd geacht, trof het ziekenhuis voorbereiding om de vrouw over te plaatsen naar het UMC Groningen. Het duurde enkele dagen voor ze daar terecht kwam. Haar toestand verslechterde ondertussen. De artsen in het UMCG konden haar niet meer helpen en de vrouw overleed.

Verwijten

MedNet meldt dat nabestaanden de neuroloog verwijten dat hij niet adequaat heeft gehandeld, te lang heeft getracht de vrouw te helpen met medicatie, onvoldoende spoed heeft gezet achter een overplaatsing naar het UMCG, de patiënte niet persoonlijk heeft gezien toen dat al wel voor de hand lag en zich onbeschoft heeft gedragen tegen de familie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top