ACTUEEL

Zedenzaak zorghoeve Jedidja zet recherche op spoor van moord

Een nieuwe zedenzaak in de christelijke zorginstelling Hoeve Jedidja in Meerkerk heeft de recherche op het spoor gezet van een moord. Een echtpaar uit het Noord-Hollandse Zwaag zit vast in verband met de verdenking van moord op hun dochter. Mogelijk zijn er meer slachtoffers.

De zedenzaak draait om Aaldert van E. (75), de oprichter van de zorginstelling. Hij werd in 2016 al eens veroordeeld in verband met ontucht met meerdere patiëntes. Vorig jaar kwam er een nieuwe verdenking bij. E. zou nog een patiënte hebben misbruikt. Zij pleegde in 2016 zelfmoord.

In het onderzoek naar dit misbruik vernam de politie dat ook de zus van dit slachtoffer zelfmoord heeft gepleegd, in 2012. Uit nieuw onderzoek naar haar dood blijkt dat er geen sprake was van zelfmoord, maar van moord. De 29-jarige vrouw zou zijn gedood "door het opzettelijk toedienen van een dodelijk of euthanasiemiddel", meldt RTV Rijnmond.

Sterfgevallen

De moeder, die werkzaam is geweest in zorghoeve Jedidja, en de stiefvader van de vrouw zitten vast op verdenking van de moord. De politie doet momenteel onderzoek naar drie andere verdachte sterfgevallen. Het betreft eveneens mensen die in behandeling zijn geweest bij de zorginstelling. Daarbij werd in eerste instantie uitgegaan van zelfmoord, maar zou mogelijk sprake zijn van moord.

E. wordt niet verdacht van betrokkenheid bij de moord(en). Hij staat op 20 februari in Rotterdam terecht in de zedenzaak. Op 14 februari moet een andere medewerkster van Jedidja voor de rechter verschijnen, ook voor seksueel misbruik.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top