Vastgoed

Diakonessenhuis haalt 75 miljoen binnen voor renovaties

Het Diakonessenhuis heeft vrijdag met de Rabobank en de BNG Bank een overeenkomst gesloten voor een financiering van 75 miljoen euro. De zorgorganisatie gebruikt de miljoenen voor renovaties en nieuwbouw, voornamelijk op de ziekenhuislocatie in Utrecht.

Het Diakonessenhuis Utrecht vernieuwt dit jaar een van de negen operatiekamers en opent een gezondheidshuis op het eigen terrein. Komende jaren volgen onder meer nieuwe poliklinieken oogheelkunde en neurologie, nieuwe voorzieningen voor de afdeling cardiologie, een stiltecentrum, een nieuw centrum voor vrouw en kind, een nieuwe parkeergarage en overige poliklinieken en kantoorruimten. De renovatie is steeds in een ander deel van het ziekenhuis, waardoor alle afdelingen gewoon open kunnen blijven.

Samen met financiering uit eigen middelen investeert het ziekenhuis de komende vier tot vijf jaar in totaal voor 185 miljoen euro. De eigen middelen gebruikt het ziekenhuis voor reguliere investering in medische apparatuur en groot onderhoud van de gebouwen en inventaris op alle drie locaties.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Nico

21 februari 2018

Ik zou wel eens meer willen lezen over dit soort investeringen en de uiteindelijke opbrengst daarvan. Het zorglandschap verandert in een hoog tempo. Het lijkt mij beter om te investeren in innovatieve zorgconcepten, dan in bakstenen.

Top