ACTUEEL

Europees aanbesteden thuiszorg niet verplicht

Europese aanbesteding van thuiszorg is volgens de regering niet verplicht. Dat bleek woensdag in een debat in de Tweede Kamer. Staatssecretaris Jet Bussemaker overweegt de voorlichting naar gemeenten aan te passen. De SP reageert verheugd.

Af van marktwerking

Agnes Kant stelt weer een stapje dichterbij een thuiszorg zonder marktwerking te zijn. “De regering geeft impliciet aan niet duidelijk naar gemeenten te zijn geweest. Al die gemeenten die af willen van de ingewikkelde uitgebreide aanbestedingsprocedures hebben nu groen licht om het anders te doen.”

Subsidierelatie

De Europese Commissie moet nog een advies uitbrengen over het aangaan van een subsidierelatie: een lange termijn relatie tussen een gemeente en een thuiszorginstelling. Kant is tegen de subsidierelatie en verwacht dat de Europese Commissie dit ook is. Zodra dit advies binnen is, wordt het debat voortgezet.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top