ACTUEEL

'Kabinet moet topverdiener zorg op het matje roepen'

Topverdieners in de gezondheidszorg die nu het nog kan nog gauw opslag regelen, verdienen een standje, vindt de Tweede Kamer. De Kamer kan die praktijken niet tegengaan, omdat de grootverdieners binnen de regels blijven. Maar het kabinet moet deze zorgbestuurders ten minste aanspreken op "het ongewenste signaal" dat van zo'n salarisverhoging uitgaat.

Bestuurders in de zorg mogen niet meer verdienen dan een minister. Wie al meer verdiende voor die regel inging, kreeg tot 2022 de tijd om zijn salaris in stapjes terug te brengen tot het binnen de perken is. Maar 7 van de 25 meest verdienende zorgbestuurders ging er de afgelopen vier jaar juist nog fors op vooruit, stelt de Tweede Kamer ontevreden vast.

Deze bestuurders overtreden de regels niet, maar gaan wel in tegen  "de geest van de wet", vindt GroenLinks. De partij riep het kabinet op protest aan te tekenen en kreeg steun van de hele Kamer, op de VVD na. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

14 maart 2018

Oei, dat wordt een heksenjacht. En wat wordt er gedaan met de consultants, juristen, notarissen etc. die voor de gezondheidszorginstellingen opdrachten uitvoeren tegen uurtarieven die op jaarbasis ver boven het salaris uitkomen van een minister? En hoe gaan we verder met de medisch specialisten met inkomens, boven het ministerssalaris?

Wulf van Loenen

15 maart 2018

Goed idee DGo. Die genoemde functionarissen gaan ook terug naar een salaris om redelijk van te leven, laten we zeggen 2à3x modaal, dus het salaris van 2 HBO verpleegkundigen. Wat consultants, juristen, notarissen, medisch specialisten doen is ook dienstverlening aan de medemens en aarde, en het mooie gevoel wat dat oplevert is onbetaalbaar.

Top