Gastvrijheid

Patiënten Isala houden zelf eiwitinname bij met app

Patiënten Isala houden zelf eiwitinname bij met app

Isala is gestart met de Isala Eiwit app, waarmee patiënten zelfstandig kunnen bekijken of zij voldoende eiwitten binnenkrijgen. De ziekenhuisgroep verwacht dat de app een positieve bijdrage zal leveren aan het herstel van patiënten.

De Eiwit app is ontwikkeld door Isala afdeling Diëtetiek en Isala Development Services. Het gebruik van deze app ondersteunt de patiënt tijdens ziekte en/of herstel. Het gebruik van de app gebeurt uitsluitend na overleg met de Isala-diëtist. Alle Nederlandstalige patiënten met risico op ernstige ondervoeding of een voorgeschreven eiwitverrijkt of eiwitbeperkt dieet komen voor de Isala Eiwit app in aanmerking.

Isala-diëtist Nynke Wiersma: "Bij ziekte is eiwit de belangrijkste voedingsstof voor herstel. De Eiwit app geeft ons en de patiënt meer inzicht in het voedingspatroon, waardoor iemand sneller kan herstellen." In de app voegen patiënten per maaltijdmoment voedingsmiddelen toe die zij hebben geconsumeerd. De app telt de grammen eiwit uit hun voeding op. Een schuifbalkje geeft aan hoe dicht iemand bij zijn doel is: het behalen van de eiwitbehoefte.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top